E-CITYRIDER™

E-CITYRIDER™ 

Framtidens elfordon är här.! Detta är en riktig nöjesmaskin som kommer förändra ditt sätt att transportera dig.

En enkel men raffinerad tysk design med körglädje, driftsäkerhet och miljövänlighet som gör denna maskin till sommarens stora glidare.

Under sitt eleganta yttre finns en innovativ teknik. Tack vare sin smarta borstlösa navmonterade elmotor på hela 1000W, kraftfulla 60 volts lithiumbatteri tar E-Cityridern ut dig på äventyr.

Med en laglig hastighet på 20 km/h får den framföras på ex cykelbanor. Levereras dock ostrypt ca (35-40 km/h) men kan enkelt strypas. Instruktion medföljer vid din leverans. Räckvidd ca 35-45 km beroende på vikt, körsätt och hastighet. (Enkel programerbart ECU laglig 250W 20 km/h eller 1000W 45km/h på egen risk)

E-Cityrider™ är en hybrid mellan, elcykel, E-scooter, sparkcykel och får framföras på allmänväg, cykelväg utan förarbevis, vi rekomenderar cykelhjälm. E-Cityrider™  levereras typgodkänd med CE, ROHS/FCC märkning, framlykta, blinkers, bromsljus, bakljus, signal och reflexer, batteriladdare, testmonterad och testkörd med 1 års garanti på batteri lämnas 3 månaders garanti. Hämtar du den hos oss i Gävle så levereras den helt monterad, kontrollerad, laddad och körklar för en extra summa av 800:-

Postorderkunder får den levererad hem till dörr i kartong med Schenker, viss enkel montering som styre, lyktor, reflexer, kontroll och ev åtdragning av bultar, muttrar etc återstår att göra. 

Tips! Vill du göra din E-Cityrider™ mer personlig så är det enkelt, klä dina skärmar med vinyl i olika mönster, ex borstad aluminium, leopard, stickerbomb, metallic, ormskin m.m

E-Cityrider™ finns i tre smaker One-Rider, Twin-Rider och den nya Easy-Rider med grymt HD-stuk.

Med statens nya el-fordonsrabatt så får du tillbaka 25% av beloppet 2018, spar kvittot och bifoga ansökan.

Vad säger lagen: Källa transportstyrelsen

Eldrivna cyklar

Cykeldefinitionen har ändrats och det finns förutom den "vanliga" trampcykeln tre andra fordon som räknas som cyklar.

En cykel kan också vara ett:

  • elfordon med trampor; max 250 watt som bara kan förstärka trampningen upp till 25 km i timmen. Här kan du läsa mer om cykel med elassistans.
  • elfordon utan trampor med maxhastighet 20 km i timmen; (a) max 250 watt eller (b) självbalanserande (ex. Segway).
  • elfordon utan trampor, som är avsedda för personer med fysisk funktionsnedsättning. De har ingen effektbegränsning men en maxhastighet på 20 km i timmen (ex. elrullstol, el-skoter).

Om en cykel med elassistans avviker från dessa krav kommer fordonet inte längre anses vara cykel, utan kommer troligen anses vara en moped med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik. Läs mer under Cykel med elassistans eller moped.

 

Elscooter räknas som cykel

Sedan oktober 2010 räknas elscooter som en cykel. När Segway introducerades i Sverige tryckte lobbyister för det fordonet på och fick igenom att elfordon av den typen skulle få framföras på cykelbanor. Lagen omarbetades och sen dess ingår även elscootern som cykelfordon. Man behöver inte ha något körkort eller särskilt förarbevis. Det behövs ingen fordonsförsäkring eller fordonsregistrering.

Din eldrivna sparkcykel måste vara utrustad med ringklocka, broms, belysning och reflexer.

Statens premie på elfordon.
Du kan nu ansöka om elfordonspremien hos naturvårdsverket.

Länk här http://www.naturvardsverket.se/…/elfordonspremien-ansokan-o…

Bif ansökan fakturan / kvitto med ramnummer.
Vi kan naturligtvis inte garantera att ni får premien i och med att det avgörs av staten.

E-Cityrider uppfyller kraven för elcykel utan trampanordning/handikappanpassat el-fordon som ställs för att ansöka om premien. men sedan är det som sagt upp till staten att besluta i varje enskilt fall och så länge naturvårdsverkets pengar som är budgeterade räcker.

Vi kommer att följa detta noga och göra allt som finns i vår makt för att ni kunder skall få ut premien.
Med vänlig hälsning, www.ecityrider.com

 

 

E-Cityrider™ ägs av Otterclou & Vikström AB/Enviro Safe www.ecityrider.se www.ecityrider.com